© Herentals Fietst-Feest

Vijf ritwinnaars uit Tour starten in criterium

In het Boretti na-Tour criterium verschijnen donderdagavond 29 renners aan de start. Afgaande op de deelnemerslijst draait de koers uit op een bijzonder spannende eindspurt.

Hans Otten

De organisatie van Herentals Fietst-Feest (HFF) wil altijd graag een internationaal deelnemersveld aan de meet van het na-Tour criterium zien verschijnen. Met Greipel, Kittel en Sieberg leek de koers vooral Duits te kleuren, maar de oosterburen worden donderdag door een andere natie overklast.

Die verandering komt wel uit heel onverwachte hoek: er verschijnen maar liefst vijf tegenvoeters aan de start. “Met Michael Matthews hebben we opnieuw een heel flamboyante ritwinnaar uit de voorbije Tour kunnen strikken. Van de veertien verschillende ritwinnaars komen er donderdag vijf in Herentals mee fietsen”, zegt Philippe Mariën, die samen met Erwin Vervecken voor HFF de contacten met de renners verzorgt.

“Daarnaast kregen we dinsdag nog de toezegging dat er een Australische ploeg met vier renners naar ons criterium afzakt." Het gaat om een deelnemersveld dat een sprintcriterium als dat van Herentals waardig is.

De voorstelling van de deelnemende renners gebeurt vanaf 18.30u op het grote podium op de Grote Markt. Na een erereonde over het parcours moet rond 19.30u het startschot weerklinken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER