Expecto Patronum: boekhandel opent zaterdagnacht deuren voor Harry-Potterfans

Zondag is het zo ver: na negen jaar komt een nieuw Harry-Potterboek uit. Speciaal voor die gelegenheid opent boekhandel Paard van Troje in de nacht van zaterdag op zondag zijn deuren om 23.55 uur. Zo hoeven de fans niet tot zondagochtend (de winkel op de Kouter is immers op zondag open) te wachten om Harry Potter and the Cursed Child te kunnen lezen. Voor de rij wachtenden wordt voorzien in speciale Harry-Potterdrankjes. Het eerste boek wordt verkocht om 1 uur stipt.

jude

Dat het boek op 31 juli in de rekken komt, hoeft niet te verbazen. Dan viert Harry Potter zijn verjaardag en gaat het gelijknamige theaterstuk officieel in première in Londen. Het achtste Harry-Potterboek is namelijk het script van dat toneelstuk. Het werd geschreven door Jack Thorne, maar is gebaseerd op een verhaal van J.K. Rowling. In dat verhaal gaat de zoon van een intussen volwassen Harry naar Zweinstein, de Hogeschool voor Toverkunst en Hocus-Pocus.

In de Britse pers krijgt het toneelstuk lovende recensies en ook het boek kent volgens online winkels Amazon en Barnes & Nobles een zeer succesvolle voorverkoop.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen