Nieuwe vuilniszakken té populair: voorraad bijna overal uitgeput

Het gaat eigenlijk te goed met de verkoop van de roze zakken voor zachte plastics. In heel wat gemeenten zijn de zakken alleen nog maar in het containerpark te koop, maar ook daar dreigt de voorraad uitgeput te raken.

vrs

“Vanaf half september zijn de zakken ook weer te koop in het stadhuis, de Streekshop en de andere verkooppunten”, klinkt het in Tienen.

EcoWerf verontschuldigt zich voor het ongemak, maar reageert ook enthousiast op het succes van de zak. “We hebben het misschien wel wat onderschat, maar het tekort zal er alleen in de aanloopfase zijn. Het project startte pas op 1 juli en mensen blijken er massaal voor te kiezen”, zegt Rudi Beeken (Open VLD), voorzitter van EcoWerf. “Hard plastic kan wel bij het PMD-afval, maar de zachte plastics gaan bij het huisvuil. Als je weet dat bijna de helft van het afval dat in de gewone zak gaat zacht plastic is, is het succes ook wel te verklaren. In mijn gemeente, Tielt-Winge, betaal je voor een bruine zak 2,20 euro en voor de roze, die je dan zelf naar het containerpark brengt, 25 eurocent. Een gigantische besparing voor de mensen.”

EcoWerf bestelde dan wel tijdig een nieuwe voorraad, maar de leverancier slaagde er niet in om die snel genoeg te produceren. Wie nog geen roze zakken kocht, maar wel al wil sorteren, kan in tussentijd zachte plastics wel al verzamelen in een gewone plastic zak. Die kan je dan achteraf gewoon in de roze zak stoppen en afgeven in het containerpark.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen