© Wout Engels

© Wout Engels

© Wout Engels

© Wout Engels

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Watervrees bewoners Smedenstraat werkelijkheid

Enkele bewoners van de Smedenstraat trekken aan de alarmbel. Nu de verkaveling achter hun huizen echt vorm begint te krijgen, vrezen ze voor nog meer waterhinder. "De regen stroomt gewoon onze tuin in."

Chris Van Rompaey, Wout Engels

De verkaveling van het binnengebied tussen de Smedenstraat, de Donk en de Ring (R16) is er één van lange adem. Al in 2005 waren er plannen om op het braakliggende terrein appartementenblokken van zeven verdiepingen op te trekken. Na protest van de buurt werd dat plan van tafel geveegd. In 2009 werd er dan een verkaveling in 18 percelen voor woningen voorgesteld. En daar konden de omwonenden wel mee leven. Ze spraken in dat jaar wel al hun vrees uit in Gazet Van Antwerpen voor extra wateroverlast. Nu het terrein definitief klaar is voor de bouw van de woningen, zien ze die vrees werkelijkheid worden.

"Bij de aanleg van de nieuwe straat die de woningen moet verbinden met onze straat werd het hele terrein serieus opgehoogd", zegt buurtbewoonster Simonne Winkelmans. "Het gebied bevindt zich nu bijna een meter boven de omliggende gronden. Tijdens de hevige regenval van de voorbije maanden stond onze tuin achteraan dan ook elke keer helemaal onder water. Het water stroomt gewoon van het verkavelingsgebied de tuinen van de buren binnen. Ik ben trots op mijn tuin en draag er erg veel zorg voor. Maar op deze manier verkoop ik binnenkort de hele boel."

***LEES ER VANDAAG ALLES OVER IN GAZET VAN ANTWERPEN - EDITIE ZUID***

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER