© JB

© JB

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Kleindochter Yente zegt het met bloemen aan Tomorrowland

De 9-jarige Yente heeft zo'n 850 door haar oma gemaakte bloemetjes uitgedeeld aan de 'Tomorrowlanders' die vertrokken vanop de camping Dreamville, en dat in ruil voor een boodschap.

Jan Boey

"Neen, ik ben niet zo belangrijk in het verhaal. Ik doe hiermee een enorm plezier aan mijn kleindochter Yente (9) die elk jaar sinds de camping Dreamville hier is gevestigd komt kijken naar al deze mensen", start Marina Verschragen (59) van de Nachtegaalstraat haar verhaal. Haar woning is bijna op de camping gelegen, net naast het Buurthuis voor Tomorrowland.

Eigenlijk heeft ze het idee opgepikt toen ze drie jaar geleden in Australië was. Daar werd ik verrast met een gedichtje met de boodschap: "als ik hiermee een glimlach op je gezicht tover is mijn en uw dag geslaagd". Dat idee van haar oma indachtig trok vorig jaar Yente de aandacht van de toekomende mensen op camping Dreamville. Ze slaagde er in om meer dan 200 mensen van verschillende landen een boodschap te laten schrijven op of rond de door haar getoonde wereldkaart.

Dit jaar wou ze de door haar oma gemaakte bloemen bestaande uit gekleurde lintjes uitdelen in ruil voor een boodschap. "Dat liep vorige week donderdag een beetje fout omdat ze ziek was. Daarom dat ze de meeste bloemetjes afgelopen maandag aan de naar huis kerende festivalgangers heeft gegeven", vertelt Marina Schragen.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tomorrowland