© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

1 / 6
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

475 badeendjes racen op de Schotense Vaart

Zwemmen mag niet in de Schotense Vaart, maar dat geldt niet voor de badeendjes van het Esthetica Gymteam uit Brecht. In het kader van het 142-170 jarig bestaan van de Schotense Vaart organiseerde het Gymteam zondagvoormiddag een bijzondere wedstrijd op het water.

Marc Wouters

Net als alle andere gemeenten die de Vaart doorkruist, neemt ook Brecht deel aan het verjaardagsfeest van het kanaal. Het jongste deel, Sint-Lenaarts-Schoten, werd 142 jaar aangelegd. Even na 10u werden aan brug 10 aan de Vaartstraat 475 badeendjes te water gelaten. “Aan al onze leden en sympathisanten werd gevraagd een eendje te reserveren voor 2,5 euro”, vertelt Viviane Van Brussel, voorzitter van het Gymteam. “De helft van de opbrengst schenken we op 18 juni aan de vzw De Kar, die mensen in armoede in Brecht ondersteunt.

Ondanks windstil werd het toch nog een spannende wedstrijd tussen de drie voorop zwemmende eendjes. Vanuit de kajak gaf Lotte Bastiaensen af en toe met haar peddel een zachte slag in het water. Na één uur vlagde Van Brussel het eendje van Minne Coertjens (5) af. Het eendje van Nicky Van Camp werd tweede en Erik Bastiaensen ging met de derde prijs aan de haal. De winnaars kregen een geldprijs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER