Winkeliers Kasteelpleinstraat plots afgesloten van klanten

Paniek en woede wisselen elkaar af bij de winkeliers van de Kasteelpleinstraat. In volle kerstperiode heeft nutsmaatschappij Eandis de volledige stoep voor hun zaken opgebroken. “En dit noemen ze dan een kleine ingreep”, zegt winkelierster Ismena Soly.

sacha van wiele

Een rode loper verwelkomt de klanten van de winkels in de Kasteelpleinstraat in Antwerpen. Dat was toch de bedoeling. Nutsmaatschappij Eandis groef woensdag een sleuf over heel de lengte van de straat. De rode loper ligt nu onder de modder.

“Waarom kerstversiering hangen als de klanten nog alleen met rubberen laarzen tot bij de winkel geraken”, zegt winkelierster Ismena Soly van Kookwinkel Soly. “Begin deze week kreeg ik een papiertje in de handen gedrukt van een werknemer van de aannemer. Er zou worden gewerkt in de straat, maar het zou slechts om een huisaansluiting gaan. Alleen werd niet gezegd dat heel de stoep zou worden opengebroken. Er waren geen loopbruggen. Leveringen konden niet gebeuren en enkele buren geraakten met hun auto niet uit de garage. En dit allemaal in een periode dat mensen volop hun kerstinkopen doen.”

Excuses

Jean-Pierre Blomme van Eandis geeft toe dat er een fout is gemaakt in de communicatie. “Er moest een nieuwe kabel worden getrokken voor een pand in de Kasteelpleinstraat. Daardoor was het nodig om een sleuf te graven. Alleen zijn we veel te laat begonnen met communiceren en daarvoor willen we ons verontschuldigen.”

Naar aanleiding van de klachten schakelde de aannemer in een hogere versnelling. De sleuf werd woensdag al dichtgemaakt en donderdag zal alles weer in orde worden gebracht.

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Stad.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER