De nv Courtois: naast voetbalster ook apotheker en vastgoedmakelaar

© Belga

Nu Thibaut Courtois een wereldster is, komen de centen navenant binnen. Die worden beheerd onder de hoede van zijn vader Thierry.

fbu

Toen het in het kampioenenjaar van Genk ‘serieus’ werd met de voetbalcarrière van zijn zoon, maakte Thierry Courtois een deal met spelersmakelaar Christophe Henrotay. De twee werken dan wel nog altijd samen, het is vooral Thierry die waakt over zijn zoon. Hij heeft bijvoorbeeld een Google Alert waarmee hij op zijn smartphone wordt bericht telkens als er iets over Thibaut verschijnt, zodat hij indien nodig meteen kan counteren.

Intussen is Courtois een wereldster. ‘Op mijn eentje alles opvolgen is onbegonnen werk geworden’, leerde Thierry, die voor alle pr-activiteiten een contract tekende met het communicatie- en marketingbedrijf Golazo. ‘Ondersteunend dan’, omschrijft communicatiemanager Gert Van Goolen. ‘Interviews en pr-aanvragen gaan bijna volledig via Chelsea. Alleen aanvragen voor bijvoorbeeld het peterschap van een goed doel in Borgworm werken wij af. En we beheren zijn website en Facebookaccount. Thibaut heeft al 4 miljoen volgers.’

Vader Courtois, een voormalig financieel directeur, beheert dan weer de financiële zaken van zijn zoon. Die zag volgens Engelse bronnen na zijn contractverlenging begin dit seizoen zijn loon stijgen van 40.000 naar 110.000 euro per week. Thibaut is een van de belangrijkste aandeelhouders van Newcom Services, opgestart met 500.000 euro, die via de online apotheek Viata 25.000 parafarmaceutische producten en 1.200 voorschriftvrije geneesmiddelen verdeelt.

Voorts hebben Thierry en Thibaut in Luxemburg de nv Thicolux opgericht. Thicolux handelt in vastgoed. Thibaut kocht een appartement in Gent (waar zijn zus Valérie op kot mocht gaan), zijn vroegere villa met zwembad in Madrid, en nu ook een ruime woonst in de buurt van Londen. Thicolux participeert ook in Luxemburgse en buitenlandse ondernemingen.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen