Julian (7) is een van de dodelijke slachtoffers van de aanslag

De zevenjarige Julian Cadman is een van de dodelijke slachtoffers van de aanslag in Barcelona. Dat heeft zijn familie zondag bevestigd. “We zijn zo dankbaar dat we hem in onze levens hebben gehad”, klinkt het in een eerste reactie.

nadb

Julian Allesandro Cadman (7) was samen met zijn moeder naar Spanje getrokken voor het trouwfeest van vrienden. De twee waren over de Ramblas aan het wandelen toen terroristen met een bestelwagen de promenade op reden en tientallen mensen wegmaaiden. De moeder van Julian werd naar het ziekenhuis overgebracht. Ze heeft onder andere twee gebroken benen.

Over het lot van de kleine Julian was er lange tijd grote onduidelijkheid. Zijn grootvader deelde op Facebook zelfs een bericht om de vermiste jongen te vinden.

Zaterdag heerste er plots even opluchting toen Spaanse media berichtten dat de jongen van zeven was teruggevonden in een ziekenhuis. Maar dat werd nadien dan weer ontkend. Meer nog: de jongen stond al van in het begin op de lijst van slachtoffers en gewonden, zo bevestigde de politie.

Hoop veranderde dus al snel in wanhoop. En nu blijkt die grootste vrees waarheid. Julian is een van de dodelijke slachtoffers van de aanslag in Barcelona. Dat heeft zijn familie intussen bevestigd. Het forensisch instituut heeft hem geïdentificeerd, maar wachtte nog op de komst van vader Andrew Cadman om volledige duidelijkheid te verschaffen.

De familie gaf zondag ook al een eerste reactie. “We zijn zo dankbaar dat we hem in onze levens hebben gehad”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen