TRANSFERDAGBOEK. Benteke, Balotelli, Pogba en Klopp

© AFP

Het lopende voetbalseizoen nadert zijn einde, dus begint traditiegetrouw de transfercarrousel op volle toeren te draaien. Wij houden u op de hoogte van de laatste transfergeruchten. Vandaag: Christian Benteke, Mario Balotelli, Paul Pogba en Jurgen Klopp.

jvb

Christian Benteke is hot over het kanaal. De bonkige Rode Duivel had een groot aandeel in de redding van zijn club Aston Villa in de Premier League, maar lijkt na dit seizoen toch andere lucht te willen opsnuiven. De grootste kandidaat om de diensten van Benteke binnen te hengelen lijkt op dit moment Liverpool, al zullen ze op Anfield diep in de portemonnee mogen tasten. Aston Villa hoopt 42 miljoen euro te vangen voor ‘The Beast’, wat hem de duurste Belg ooit zou maken. Fenway Sports Group, de eigenaar van The Reds, wil wachten tot na de FA-cup finale dit weekend om de onderhandelingen te starten met Villa en Benteke. Zij zouden dan een eerste bod willen uitbrengen om en bij de 30 miljoen euro ligt. Bij een eventuele transfer rinkelt ook de kassa in Genk: zij behouden nog altijd 15 procent bonus op de meerwaarde bij een doorverkoop van Benteke. De bankrekening van de Limburgers kan op die manier met maximaal 5 miljoen euro gespekt worden.

Met Benteke en Origi kan de aanvalslinie op Anfield grotendeels Belgisch kleuren. Van die extra concurrentie ligt Mario Balotelli echter niet wakker. De Italiaan lijkt na een matig seizoen gewoon bij Liverpool te blijven. Dat vertelt zijn agent Mino Raiola: ‘Liverpool is blij dat mijn speler zich professioneel gedraagt. Hij blijft op Anfield. Ik ben er zeker van dat Mario volgend jaar eindelijk zal ontploffen.’ Ook Balotelli zelf is gelukkig op Anfield. Hij bedankte op diverse sociale media iedereen die bij Liverpool betrokken is voor ‘the funs’, wat dat ook moge betekenen. Dat de reacties op zijn posts niet echt positief waren, hoeven wij u niet uit te leggen. Balotelli scoorde dit seizoen amper vier keer.

De soap rond de transfer van de Fransman Paul Pogba gaat dan weer vrolijk voort. Nu zou Manchester City de grootste kanshebber zijn om Pogba aan zich te binden. De Fransman werd al zowat aan elke topclub in Europa gelinkt, maar er zouden nu gesprekken geweest zijn tussen Juventus en City. Van Juventus mag Pogba weg voor zo’n 60 miljoen euro waarbij nog eens 67 miljoen euro bonussen kunnen komen. Als City dat bedrag neertelt, lijkt de Franse international een vliegticket naar Engeland te kunnen boeken. Naar Madrid gaat de reis alleszins niet: op de officiële website van Real Madrid verklaart de Koninklijke niet geïnteresseerd te zijn in de diensten van Pogba.

Ook Jurgen Klopp lijkt zin te hebben in een avontuur over de plas. De Duitser, die nog aantreedt met Dortmund in de finale van de Duitse beker, zou zijn kandidatuur willen overmaken aan Liverpool. Klopp zou een zwak hebben voor The Reds en zijn fanatiek publiek en spreekt uitstekend Engels. Moest Brendan Rodgers de deur gewezen worden door het Liverpool-bestuur, zou Klopp de eerste zijn die in aanmerking komt voor de job. Eerder werd de Duitse succestrainer, die na acht seizoenen afscheid neemt van Dortmund, in verband gebracht met Real Madrid.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen