Nieuwe headliner en Radio Soulwax-avond voor dertigste Pukkelpop

© ig

Pukkelpop bestaat 30 jaar en wilt dat komende zomer in stijl vieren. Het driedaagse festival in Kiewit gaat daarom al een avond vroeger van start met een Radio Soulwax-feest in de Dance Hall. Intussen werden nog enkele namen toegevoegd aan de affiche.

Guy Stevens

‘Pukkelpop 2015 is een echte feesteditie. We blazen dit jaar samen met alle Pukkelpoppers dertig kaarsen uit’, klinkt het bij de organisatie. En net om die reden wordt er op woensdagavond, waarop traditioneel de Boiler Party georganiseerd wordt, een nog groter feest dan anders gepland. In de Dance Hall zullen het de broers Stephen en David Dewaele zijn die met hun Radio Soulwax heel de avond inpalmen. Wat ze in petto hebben, blijft nog een verrassing.

Alt-J

Intussen krijgt de affiche steeds meer vorm. Zo kondigen de organisatoren donderdag aan dat ook Alt-J van de partij zal zijn op Pukkelpop, en dat op zaterdag 22 augustus.

De Wablief?!-tent wordt dan weer drie dagen lang in handen gegeven van vrienden van het festival. Op vrijdag 21 augustus kiest Mauro Pawlowski de bands, met onder meer Goat, Fat White Family, Acid Arab, The Soft Moon, Gazelle Twin, The Germans, Meteor Musik en Hate & Merda.

Stijn Meuris doet hetzelfde en brengt heel wat Belgisch geweld mee: Dez Mona, Raketkanon, Douglas Firs, Condor Gruppe, Dead Souls, Toxic Shock, Statue en Meuris zelf.

Pukkelpop kondigt ook aan dat een andere hoop Belgen zal spelen op het festival, en wel deze: Alice On The Roof, Beauhause, Billie, Boney King, Brutus, De Nieuwe Lichting: I Will, I Swear - St. Grandson – Zinger, Faisal, Go March, King Hiss, LTGL, Michael Midnight, Mountain Bike, Nadiem Shah, Pomrad, Safi & Spreej, STUFF., Team William, The Neon Judgement, TLP, The Sha-La-Lee’s, Tout Va Bien, Vuurwerk, Your Highness en Zornik.

Combitickets

Voor de dertigste editie van Pukkelpop, die plaatsvindt op donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus, zijn alleen nog combitickets beschikbaar. De komst van onder meer Linkin Park, Limp Bizkit, The Offspring, Paolo Nutini, Major Lazer, Bastille, Underworld en Evil Superstars werd eerder al aangekondigd. Meer info en tickets vind je op de website van het festival.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen