© Marc Aerts

Windmolen bijna klaar ondanks rechtszaak

Langsheen de N16 in Puurs verrijst dezer dagen op de Pfizer-site een tweede windmolen. De mast is zo goed als klaar. Opvallend want er lopen nog steeds verscheidene rechtszaken tegen de inplanting.

InKe

Het bedrijf wil de turbine in september opstarten, maar neemt met de bouw een enorm risico dat zelfs in de miljoenen kan lopen. Zo heeft het Actiecomité Betere Buurt Puurs al meerdere procedures lopen tegen de drie bestaande windmolens (twee van Eneco) en tegen de komst van de Pfizer-windmolen.

“Door de minister van Leefmilieu werd begin november inderdaad een milieuvergunning afgeleverd voor de bouw van een bijkomende windturbine bij de firma Pfizer. Onze actiegroep Betere Buurt Puurs heeft van bij de start van dit dossier bezwaren ingediend zowel bij de gemeente Puurs als bij de bestendige deputatie van de provincie Antwerpen. Er loopt ook nog een procedure tot vernietiging van de bouwvergunning bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen”, zegt Marc Amelinckx, de woordvoerder en voorvechter van het comité.

Pfizer zelf spreekt van een berekend risico. “We hebben onze bouw- en milieuvergunning op zak, dus wettelijk gezien is alles in orde. Ook bij een eerdere beroepsprocedure kregen we een positief antwoord, dus we zijn vrij zeker”, zegt Joris De Maeyer van Pfizer. “We kunnen natuurlijk niet voorspellen wat de Raad van State zal beslissen en we houden ook rekening met die uitspraak maar die procedure kan nog jaren aanslepen. De kans dat we de windturbine ooit moeten stilleggen of afbreken, lijkt ons echter klein.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER