© Margo Tilborghs

Doorgang Heuvelplein verkeersvrij

De doorgang van het Heuvelplein naar de Watermolenstraat wordt vanaf 4 januari verkeersvrij. Dat werd dinsdag unaniem beslist op de gemeenteraad.

Margo Tilborghs

De Watermolenstraat en het Heuvelplein zijn druk bezochte straten. Daarom wil de gemeente de doorgang aan het Heuvelplein veiliger maken voor fietsers. “Na drie proefopstellingen werd dinsdag beslist om het Heuvelplein af te sluiten en een uitbreiding te voorzien voor het woonerf”, zegt schepen van Verkeersveiligheid en Mobiliteit Brigitte Quick (CD&V). “We vinden de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers belangrijk. Door deze ingreep zal de leefbaarheid van het Heuvelplein er op vooruit gaan.”

Het woonerf wordt uitgebreid tot voorbij café Den Block. Daar komt een afsluiting, zodat er geen doorgaand gemotoriseerd verkeer meer mogelijk zal zijn. “Sluipverkeer wordt geweerd. De verkeerslichten worden aangepast. Het gemotoriseerd verkeer, komende van Horendonk, wordt naar het Spijker verwezen. Ook dat zal voor een betere doorgang naar het centrum zorgen. We hebben ook gevraagd om de invoegstrook in de Kapelstraat richting Horendonk te verlengen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER