Brusselse Bozar stelt sculpturen Picasso tentoon

© Photo News

© Photo News

thumbnail: null
thumbnail: null

Het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel opent woensdag een expositie met sculpturen van de hand van Pablo Picasso, die vooral bekend werd met zijn schilderijen.

De Spaanse kunstenaar wordt beschouwd als een van de grootste schilders van de 20ste eeuw. Dat hij ook sculpturen maakte, is bij het grote publiek minder bekend.

Cécile Godefroy, conservatrice van de tentoonstelling, legt uit: ‘Picasso is een geschoold schilder, maar volgde nooit een opleiding voor beeldhouwer. Dat heeft hij spontaan en zelf geleerd’, klinkt het. ‘Hoewel deze werken minder bekend zijn, is Picasso toch een van de belangrijkste beeldhouwers van de 20ste eeuw.’

De expositie toont de verscheidenheid van zijn beeldhouwwerken en zet ook de verschillende technieken die hij daarbij gebruikt in de verf. Zo werkte Picasso met brons, hout en ijzerdraad, en zitten er in enkele werken kubistische invloeden.

In totaal worden ongeveer tachtog sculpturen van de Spaanse grootmeester tentoongesteld. Daarnaast zullen er schilderijen, keramiek en exotische kunstvoorwerpen uit zijn privécollectie te bewonderen zijn. De meeste van de werken zijn eigendom van het Picassomuseum in Parijs.

De tentoonstelling ‘Picasso. Sculpturen’ opent woensdag de deuren en loopt nog tot 5 maart 2017. De toegangsprijs bedraagt achttien euro.