© Photo News

Ivan De Witte: “Maandagavondvoetbal voor Belgische teams uit Europa League”

Spelen de Belgische teams die in de Europa League actief zijn binnenkort hun daaropvolgende competitiewedstrijden op maandagavond? AA Gent-voorzitter Ivan De Witte wil het onderwerp in ieder geval op de eerstvolgende vergadering van de Pro League bespreken.

md

Het was Herman Van Holsbeeck die maandagavond in de voetbaltalkshow Extra Time de kat de bel aanbond. “We kwamen vrijdag pas terug uit Mainz, dan zijn sommige spelers twee dagen later voor de topper tegen Club Brugge nog helemaal niet gerecupereerd”, zei Van Holsbeeck. “Kijk naar Club Brugge twee jaar geleden, toen ze tijdens de play-offs de kwartfinale van de Europa League speelden. Op een bepaald moment zullen we met het Belgisch voetbal toch eens moeten bekijken wat we gaan doen met onze kalender. Waarom kunnen we in België niet op maandag voetballen? In andere landen kan dat wel.”

Ivan De Witte, de voorzitter van AA Gent, zag zijn ploeg zondagavond verliezen in Eupen. Drie dagen na een zware Europese verplaatsing in Oekraïne. “De hersteltijd tussen Europees en Belgisch voetbal is te kort. Volgens mij is maandagavondvoetbal één van de weinige oplossingen om het gebrek aan recuperatie op te lossen”, vertelde Ivan De Witte aan Sporza.

“We zullen wel eerst met de niet-Europees spelende clubs moeten praten, omdat een match op maandagavond misschien voor hen commercieel minder interessant kan zijn. Ik wil niet op de feiten vooruitlopen, maar er kan eventueel een financiële compensatie voor hen komen. Dat is het waard. Ik weiger de Europa League als minderwaardig te bestempelen en dus wil ik dat alle Belgische clubs zich daar volop kunnen inzetten, al is het maar om de Belgische coëfficiënt te verdedigen.”

Nog niet dit seizoen

Ivan De Witte zal de problematiek aankaarten op de eerstvolgende agenda van de Pro League. “Uit ervaring weet ik dat dit wat tijd kan vragen en de invoering ervan zal ook niet voor dit seizoen zijn, maar ik denk dat we tegen de competitie 2017-2018 een goeie oplossing kunnen vinden”, meent De Witte.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL