© RR

Buurt verenigt zich tegen verkeersoverlast

De buurtbewoners van de industriezone Satenrozen zijn de overlast beu die voornamelijk door pakjesdienst DHL wordt veroorzaakt. Zij hebben een vzw opgericht om voor hun rechten op te komen.

Philippe Desmet

Het gemeentebestuur bezorgde pakjesdienst DHL een tijdelijke milieuvergunning om een logistiek centrum in de industriezone Satenrozen te kunnen uit te baten. De buurtbewoners vinden dat het gemeentebestuur te weinig rekening houdt met de verzuchtingen van de buurt. Daarom hebben zij een vzw opgericht om op een georganiseerde wijze op te komen voor de levenskwaliteit in hun buurt. "Onze vzw is niet gericht tegen DHL op zich, maar wij willen de belangen van de buurtbewoners beter beschermen in gezamenlijk overleg met de opvolgcommissie."

Vorige maandag zorgden de vrachtwagens die kwamen laden en lossen in het industriegebied voor ellenlange files in alle richtingen. “Een eigenwijze chauffeur die de toegang tot de wachtparking blokkeerde, was de oorzaak van de verkeersellende,” zegt Kristof Peeters, Director Freight Procurement Benelux. “Normaal gezien zouden we vanaf volgende week extra personeel inzetten op de parking, maar ten gevolge van de situatie op maandag, gaan we daar al vroeger mee starten.”

Burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA) wou hier voorlopig niet veel commentaar bij verstrekken. “Op woensdag is er een bijeenkomst van de opvolgcommissie. Wij geven er de voorkeur aan om samen met alle partners naar een goede oplossing te zoeken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER