Hier wil Roompot meer dan honderd vakantiewoningen bouwen in het groen

© pdv

© pdv

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Roompot Vakanties wil op de terreinen van de vroegere camping Kompas in Oudenaarde een nieuw vakantiepark met minstens honderd vakantiehuisjes realiseren. Het stadsbestuur juicht de komst van deze Nederlandse keten van vakantieparken toe.

Paul Darragas

Roompot Vakanties heeft bij het stadsbestuur van Oudenaarde een uitgewerkt masterplan ingediend voor de ontwikkeling van het gebied aan de Donkvijver.

In een eerste fase zou Roompot Vakanties de bouw van zo’n honderd vakantiehuisjes plannen, is in de aanleg van vaste plaatsen voor mobilhomes voorzien en gaat aandacht naar de ontwikkeling van meer dan 30.000 vierkante meter groene ruimte. Het Nederlandse Roompot is een belangrijke Europese vakantieaanbieder en beheert meer dan 200 vakantieparken in onder andere Frankrijk, Nederland, Duitsland, Denemarken en België.

“Hoewel sommigen twijfelden aan de haalbaarheid van onze toekomstplannen voor de omgeving van de Donk zijn we blijven volharden en hebben we de lat hoog gehouden”, zegt burgemeester Marnic De Meulemeester (Open VLD).

Grote speler

“Het feit dat zo’n grote speler als Roompot Vakanties nu mee de schouders wil zetten onder ons project, toont aan dat onze visie wel degelijk de juiste is gebleken. Roompot Vakanties is voor ons ook geen onbekende partner. In 2016 werkten we al succesvol samen rond een pop-up camping aan de Donk tijdens het Ronde van Vlaanderen-weekend.”

“Veel concrete informatie kan ik momenteel nog niet geven, aangezien we de kandidaatstelling nog uitgebreid zullen bespreken in de gemeenteraad van juni”, gaat Marnic De Meulemeester verder. “Wel lijkt het mij overduidelijk dat dit een enorme boost kan betekenen voor het verblijfstoerisme in de Vlaamse Ardennen, niet alleen in de zomer maar ook tijdens de wintermaanden. Ook de positieve impact op onze lokale economie mag niet onderschat worden. Tenslotte kan ik wel al beklemtonen dat de stad en Roompot op één lijn zitten wat betreft de duurzaamheid van het project: beide partners hebben bijvoorbeeld bijzondere aandacht voor de biodiversiteit, een groene omgeving en faciliteiten voor fietsers”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen