© HBvL

© BELGA

thumbnail: null
thumbnail: null

Sp.a Limburg: “Te veel overheidsgeld geïnvesteerd in wielerpiste Zolder”

Volgens sp.a Limburg worden de politieke afspraken over de wielerpiste in Zolder niet gerespecteerd en wordt er te veel overheidsgeld geïnvesteerd. “De privésector zou een derde van de kostprijs bijdragen. Dat is niet het geval”, zegt Vlaams parlementslid Bert Moyaers (foto).

tvd

“In de vorige legislatuur is een politiek compromis gemaakt. Ons akkoord is gebonden aan een duidelijk engagement van de privésector”, zegt Moyaers. “Die zou een derde van de financiering inbrengen, naast de 6 miljoen van de Vlaamse regering en de 6 miljoen van Limburg Sterk Merk (LSM).”

Volgens de sp.a is van die verdeling nu geen sprake en komt maar een klein deel van de financiering uit de privésector.

Engagement

Afgelopen weekend bleek dat de definitieve kostprijs van de wielerpiste neerkomt op 20,3 miljoen euro. Dat is 1,3 miljoen meer dan gepland. Extra geld dat zal opgehaald worden via de Nationale Loterij en Limburg Sterk Merk. “Opnieuw overheidsgeld”, zegt Moyaers. “En vergeet niet dat naast LSM en Vlaanderen ook de gemeente Heusden-Zolder nog fors investeert.”

“Bovendien zijn er nog een aantal andere vragen bijgekomen. Kan de btw wel worden gerecupereerd? Wie zal de mogelijke exploitatieverliezen dragen? En hoe kan de sporthal gebruikt worden op het ogenblik dat de wielerpiste in gebruik is? Wij willen eerst antwoord op al deze vragen voor we ons engagement binnen LSM bevestigen.”

“We zijn niet tegen de wielerpiste, integendeel, het is een mooi project voor Limburg, maar politiek is een kwestie van prioriteiten. Voor dit overheidsgeld zijn er nog andere, wellicht zinvollere bestemmingen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer