© Dirk Kerstens

Restaurant Boris gooit het roer om

Restaurant Boris op de Veemarkt is een specialleke. Boris, bijnaam voor chef Nicolas Moreels, heeft het roer pas helemaal omgegooid. Geen schuimpjes of crèmepjes meer, maar een terugkeer naar de klassieke keuken.

Johan Van Baelen

Terugkeer is in dit geval wat veel gezegd, want Boris startte 14 jaar geleden in de Visa Versa in de Huikstraat. Hij kon niet koken, maar was het beroep van goudsmid hartsgrondig beu. De sprong in het diepe draaide goed uit dankzij de hulp van mama Denise. Eens hij zichzelf had leren koken en mee was met de nieuw hype van schuimpjes, crèmes en liflafjes nam hij Le Petit Zinc over en herdoopte dat in Boris.

En nu, weer een aantal jaar later, gooit hij het roer om en brengt hij samen met sous-chef Marion en echtgenote Eveline klassieke bereidingen. Zijn klanten gaven hem het laatste duwtje. Die kunnen nu voor één gerecht langskomen, bijvoorbeeld voor de specialiteit fazant met fine-champagnesaus en witlof.

Restaurant Boris, Veeemarkt 9, gesloten op maandag en op zaterdag- en zondagmiddag.

Lees meer in editie Metropool van Gazet van Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER