Dimitri Claeys: ‘Nu met ambities naar de Ronde van Namen’

Dimitri Claeys schreef zondag de eindzege in de Ronde van Vlaams-Brabant op zijn naam.

gsg

Na zijn Topcompetitiezege in de Omloop Het Nieuwsblad een tweede voltreffer in minder dan één maand. De Ronde van Vlaams-Brabant had dit jaar een sterke bezetting. Onder meer Sven Nys kwam er aan de start. Het geeft de triomf van Dimitri Claeys wat meer kleur.

‘Ik heb echt wel mijn zinnen gezet op deze periode. Na de Ronde van Luik volgde de Ronde van Vlaams-Brabant en vanaf 6 augustus wil ik ook voor de prijzen meespelen in de Ronde van Namen. Het was mijn streven om één van deze drie rittenkoersen te winnen. Met de Ronde van Vlaams-Brabant is me dit gelukt al moet ik één adem ook de ploeg bedanken. Mijn maats van VL Technics-Abutriek hebben we uitstekend weten te omringen’, stelt de renner uit Oostakker.

‘Tot de start van de Ronde van Namen zal ik aan geen andere eendagswedstrijden deelnemen want het is belangrijk om nu wat recuperatie in te bouwen, dit wel in combinatie met enkele trainingen. Het moet me toelaten om opnieuw een hoofdrol te vertolken.’

Dimitri Claeys richt de focus eerst nog wel op de Ronde van Namen maar zit ook al met het Belgisch kampioenschap in Tervuren in zijn achterhoofd.

Enkele jaren geleden behaalde hij al tweemaal de Belgische beloftentitel. Hij weet dus hoe zoet een driekleur kan smaken. ‘De titel bij de elite zonder contract veroveren blijft inderdaad één van mijn doelstellingen.’

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen