CLUBNIEUWS. Doorbraak voor Kanu, Harbaoui brengt Lokeren twee miljoen op

© Belga

De kans is reëel dat Kanu van Terek Grozny de eerste zomertransfer van Anderlecht wordt. Er is een doorbraak in de onderhandelingen en het dossier zit in de laatste rechte lijn. Niet alle supporters zijn overtuigd van zijn terugkeer, maar Hasi gelooft dat hij de Braziliaan kan laten renderen.

Jef Van Hoofstat

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Anderlecht wacht ook nog steeds op een antwoord van Daniël Van Buyten (36). Als hij ja zegt, dan zoekt paars-wit wellicht geen defensieve middenvelder meer. Dan ligt het plan klaar om van Big Dan de patron van de defensie te maken en Mbemba door te schuiven naar het middenveld. Toch is de kans reëel dat Van Buyten het Brusselse aanbod weigert. De Bosnische verdediger Ognjen Vranjes van Elazigspor claimt interesse van paars-wit, maar is nu geen piste. (jug)

Anderlecht-talent Youri Tielemans lanceert vandaag een Twitter-, Instagram- en Facebook- account. ’t Is te zeggen, iemand doet het in zijn naam: het Leuvense Sporthouse Groupe dat ook al de sociale media van Rode Duivels als Mertens, Defour, Benteke beheert.

Anderlecht organiseert vandaag om 10.30 uur ook een open training op Neerpede. (alel)

Harbaoui brengt Lokeren twee miljoen op

Hamdi Harbaoui reisde gisteren naar Qatar om er te tekenen voor Al Qatar Sports Club. Lokeren-voorzitter Lambrecht gaf zijn fiat en de deal levert de Waaslanders twee miljoen euro op. Sportief directeur Willy Reynders wil niets overhaasten in het aantrekken van een vervanger. ‘Dutra wordt onze diepe spits’, zei hij op Sporza. ‘En we hebben nog Ansah en Dessers. Als dat niet voldoende is, kijken we wat we nog kunnen doen.’ (jug, ppl)

Sclessin maar half gevuld

Sclessin zal vermoedelijk niet uitverkocht zijn vanavond voor de wedstrijd van Standard tegen Panathinaikos. Er werden tot gisteren 10.000 kaarten aan de man gebracht. Standard verwacht duizend Griekse fans. De loketten zijn vandaag nog open. Tickets zijn beschikbaar tot vlak voor de aftrap en kosten 10 of 15 euro. (stjo)

Milicevic en Pedersen niet op training AA Gent

Terwijl de selectie van AA Gent een trainingssessie afwerkte waarbij de klemtoon lag op blessurepreventie en beweeglijkheid, beperkte Danijel Milicevic (adductoren) zich tot een individueel programma. Nicklas Pedersen revalideert verder na zijn kruisbandreconstructie. (ssg)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen