© AP

Anthony Kumpen crasht in slotfase: "Spijtig, maar dat hoort erbij"

Anthony Kumpen leek in zijn tweede deelname aan de Daytona 300 op weg naar de top tien, maar een late crash besliste er anders over.

mc

De race om de Xfinity Series (divisie 2 van de Nascar) stond bol van de zware crashes en de Hasselaar overleefde een eerste zware klapper in de 23ste ronde. Scott Lagasse Jr (23) maakte contact met Tyler Reddick (42) en dat triggerde een kettingreactie waarin 20 auto’s betrokken waren. Letterlijk de helft van het startveld lag in één klap uit de race, maar Kumpen (met nummer 46, zie foto) kon de brokken vermijden door over het gras te rijden.

“Hoort erbij”

Met nog vijftien ronden te gaan had hij uitzicht op de top tien, tot het voor hem opnieuw fout ging. Dit keer deelde de Europese kampioen wel in de klappen. De zege ging naar Ryan Reed.

Kumpen: “Het was fantastisch! Ik overleefde de eerste grote crash, hield het tempo hoog en spaarde de auto zoals gepland om klaar te zijn voor de finish. Ik dook op in de top tien en was de eindsprint aan het voorbereiden, maar werd dan meegesleept in die massacrash. Spijtig, maar dat hoort bij racen in Daytona.”

Longin

Vrijdag maakte Brabander Stienes Longin in een lagere Nascarklasse een sterk debuut op het ovaal van New Smyrna. Hij werd evenwel uit de wedstrijd genomen omdat hij door een misverstand een van de koplopers had gehinderd. (mc)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer