© BELGA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De Sutter bezorgt Club Brugge ruime zege in Moeskroen

Een dominant Club Brugge heeft makkelijk komaf gemaakt met een verrassend zwak Moeskroen-Péruwelz. Via onder meer twee doelpunten van Tom De Sutter, die nu al vier keer scoorde op vier dagen tijd, ging blauw-zwart op Le Canonnier winnen met een stevige 1-4.

wic

Club Brugge maakte de voorbije weken indruk met zijn sterke begin op verplaatsing en uit bij Moeskroen-Péruwelz was dat niet anders. Blauw-zwart, waar Victor Vazquez ondanks zijn gebroken neus toch in de basis begon, was überdominant in de beginfase en jongens als Gedoz en Refaelov wandelden tussen de lijnen alsof ze aan een tocht door hun eigen moestuintje bezig waren. Na tien minuten had blauw-zwart al vier doelrijpe kansen laten noteren, waarvan de grootste voor Tom De Sutter. Na een goede voorzet van Ruud Vormer kon Moeskroen-doelman De Vlamynck de roodhemden nog net rechthouden met een straffe parade op de lijn. In de rebound belandde de bal weer bij De Sutter, die de bal met een raar effect over de lijn leek te tippen. Léék, want ondanks blauw-zwart protest bleek uit de herhaling dat de bal nog ontzet werd voordat hij helemaal over de lijn gerold was.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Moeskroen-Per.

Club Brugge

Geweldige vrije trap Gedoz

Club Brugge kon zijn hoge tempo van het openingskwartier niet aanhouden en zag de gastheer langzaam maar zeker terug in de match komen. Lokaal topschutter en sneltrein Abou Diaby liep op snelheid Brandon Mechele het bos in en kon vanuit een scherpe hoek op Matt Ryan af, maar de Australiër bleef goed rechtstaan en kreeg de bal pal op zijn borst.

Vijf minuten later kreeg Club toch wat het verdiende via een geweldige vrije trap van Felipe Gedoz. De Braziliaan krulde de bal met verrassend veel kracht vanop zo’n vijfentwintig meter rond de muur, pal in de kruising. Een geweldig doelpunt van de zomertransfer voor Club, en meteen al het vijftiende voor de mannen van Michel Preud’homme op stilstaande fase.

Pas net voor rust kwam Moeskroen weer opzetten. Spits Roy Contout pakte een afgeweerde bal van binnen de zestien op de slof, de bal werd door Brandon Mechele met de hand uit het doelvlak gehouden. De centrale verdediger deed echter geen beweging naar de bal, waardoor ref Lardot terecht liet doorspelen. Daarop stichtte Anice Badri verwarring in de Brugse defensie met enkele prachtige dribbels, maar eerst stond zijn vizier niet scherp genoeg en daarna ging Ryan goed plat.

De Sutter scoort vier keer in vier dagen

Michel Preud’homme vond dat Club Moeskroen te makkelijk weer in de match liet sluipen en gaf kennelijk een donderpreek tijdens de rust, want blauw-zwart kwam als een wesp gestoken uit de kleedkamers. Al na drie minuten verdubbelde Tom De Sutter de Brugse voorsprong nadat Lior Refaelov een slim passje van Victor Vazquez al dan niet doelbewust in zijn loop devieerde.

Moeskroen wist dat het moest reageren, maar Matt Ryan maakte zijn foutje van vorige week goed met een prima save op de doorgebroken Badri en hield even later ook zijn netten schoon op een poging van een toch weer uitstekende Diaby. Maar als blauw-zwart prikte, was het veel gevaarlijker. Eerst mikte Ruud Vormer nog een open doelkans op de paal na een slim tikje van Refaelov, maar na een dik uur kon De Sutter na een dubbelpass met Gedoz de score op 0-3 brengen. Zijn tweede van de avond, zijn vierde doelpunt al op vier dagen tijd. Het zal de man die vorige zondag na zijn blessure voor het eerst kon scoren deugd doen.

Club Brugge hoopt op Lokeren

De Sutter werd na een tik op zijn enkels uit voorzorg gewisseld door Preud’homme, die Nicolas Castillo er nog in gooide in de jacht op extra doelpunten. De Chileen slaagde er met een afgeweken schot nog in om er 0-4 van te maken, nadat een knappe combinatie tussen Refaelov en Gedoz bij hem terechtkwam. Moeskroen was nergens meer en het leek wachten op de forfaitscore, maar de thuisploeg slaagde drie minuten voor tijd er toch nog in de eer te redden. Nicolas Perez nam een lange bal uitstekend aan met de borst, en poeierde laag onder Ryan de 1-4 eindstand tegen de touwen.

Door deze zege hijst Club Brugge zich weer naar de tweede plek, op twee punten van leider Anderlecht. Moeskroen-Péruwelz is na een uitstekende competitiestart weggezakt naar een twaalfde plaats en wacht zondagavond de moeilijke verplaatsing naar die andere promovendus, Westerlo. Club Brugge zal op verplaatsing bij Charleroi dan weer beter hopen te doen dan Anderlecht, dat in eigen huis voor de clash met Lokeren staat.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL