SERIE A. Cavanda antiheld, Nainggolan en AS Roma gedeeld leider

In de slotmatch van de negende speeldag in de Italiaanse Serie A is Lazio Rome donderdag op een 1-1 gelijkspel blijven steken bij Verona. Luis Pedro Cavanda was de antiheld van de avond.

De Romeinen kwamen in de 42e minuut op voorsprong via Senad Lulic. In de 68e minuut beging rechtsachter Cavanda een overtreding in de grote rechthoek, waardoor de bal op de stip ging en de Angolese Belg met een tweede gele kaart mocht gaan douchen. De 37-jarige Luca Toni zette de strafschop om, goed voor de 1-1 eindstand. Bij Lazio speelde Lucas Biglia (ex-Anderlecht) de hele wedstrijd. In de 77e minuut pakte hij een gele kaart.

Door het gelijkspel komt Lazio's reeks van vier opeenvolgende zeges ten einde. In de stand is het team van Cavanda derde, op zes punten van Juventus en het AS Roma van Radja Nainggolan.

Bij Napoli stond Mertens 90 minuten op het veld van Atalanta. De Rode Duivel zag hoe Gonzalo Higuain de Napolitanen pas in de 86e minuut een gelijkspel kon schenken: 1-1.

Nainggolan werd dan weer rust gegund bij AS Roma, dat het opnam tegen Cesena. Bij een 2-0 voorsprong mocht de Rode Duivel in de 83e minuut invallen. Dankzij de nederlaag van Juventus (1-0 bij Genoa, waar Maxime Lestienne op de bank bleef) klimmen de Romeinen naar de gedeelde koppositie in de Serie A.