© YouTube

Overvallers aan de haal met 20.000 euro aan iPads

Vier gemaskerde inbrekers hebben woensdagnacht ingebroken in computerwinkel Wallabie in de Uitbreidingslaan. Ze gingen aan de haal met voor 20.000 euro aan iPads.

bfs

De bewakingscamera’s legden de brutale inbraak haarfijn vast. Op de beelden is te zien hoe vier mannen met mondmaskers, kappen en in werkpakken het glas van de voordeur breken met een sloophamer. Vanaf dan ging alles heel snel. “Ze liepen rechtstreeks naar de deur van onze stock”, vertellen zaakvoerders Frederik Boullart en Jan Daelemans.

“Toen ze ook die deur openbraken, gingen ze meteen naar de plaats waar al het Apple-materiaal lag. Dat hebben ze vervolgens allemaal in heel grote tassen ingeladen. In twee minuten tijd waren ze binnen en buiten. We hebben na de inbraak de inventaris opgemaakt van al het gestolen materiaal. We komen op een som van ongeveer 20.000 euro. Het gaat vooral over iPads.”

De schade had nog veel groter kunnen zijn voor de computerzaak. Gelukkig was een buurman op het lawaai afgekomen en moesten de inbrekers in paniek de benen nemen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER