"Veertig jaar geleden moest een goede moeder alleen het raampje opendraaien als ze in de auto rookte"

© Shutterstock

© Facebook

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De Amerikaanse mama Bunmi Laditan, die boeken over kinderen schrijft, heeft zo haar mening over het moderne ouderschap. Die ventileerde ze afgelopen zondag via haar Facebook-pagina en nu is haar bericht al bijna 73.000 keer gedeeld.

vwh

Bunmi zegt dat het leuk moet geweest zijn om vroeger, in de jaren 70 of 80, mama te zijn. “Het enige wat je dan moest doen als je een goede moeder wou zijn, is jezelf eraan herinneren om de ramen open te draaien als je in de auto rookte”, staat er. Ze schrijft dat de eisen om vandaag een goede ouder te zijn veel hoger zijn. Ze ziet vitaminen als een grote stoorzender.

“Ik bezit maar twee goede beha’s maar ik zit wel klaar om honderd dollar vitaminen voor mijn kinderen te kopen”, schrijft ze. Ze voegt eraan toe dat ze al drie kwartier online aan het zoeken is naar de best mogelijke vitaminen, probiotica en supplementen - die er naar eigen zeggen uitzien als samengeperste cocaïne. “Maar wee als je ze niet koopt, want dan sterft je kind”, voegt ze er cynisch aan toe.

Fishsticks en sap

“Iemand vertelde me dat kinderen visolie nodig hebben. Die kost zo’n 60 dollar. Het enige voedingsmiddel dat ik als kind heb gekregen dat in de buurt kwam van visolie, waren wellicht de fishsticks die ik at. Visolie is blijkbaar belangrijk voor de hersenen van je kind, maar ik ben er bijna zeker van dat het brein zichzelf ‘reinigt’ net zoals vagina’s, die geen speciale zeep nodig hebben".

“Ik kocht aanvankelijk vitaminen voor mijn kroost op dezelfde plaats waar ik mijn verlengsnoeren en wijnkoelers haalde, maar onlangs hoorde ik dat die van Disney Pixar Cars te veel suiker bevatten en wel eens lepra of ADHD zouden kunnen veroorzaken. Niets rond modern ouderschap is simpel. Ik zag al mensen veroordelend naar me kijken toen ik mijn zoon een sapje gaf in het park. Het is sap, geen Red Bull of een cocktail. Toen ik een kind was leefde ik op Tampico, dat is fruitsap voor arme mensen. Mijn ouders kochten deze sapjes zonder echt fruit met voedselbonnen en zie, ondanks mijn kleine psychische mankementen ben ik in orde.”

Bittere tranen

"Nu ben ik zelf mama en sta ik op het punt om het bedrag van mijn elektriciteitsrekening uit te geven aan vitaminen. Want in 2016 hou je niet echt van je kinderen als je geen paranoïde puinhoop nadat je je suf hebt gepiekerd over hun mentaal welzijn. Je moet een klein fortuin overhebben om tandpasta te kopen die werd gemaakt in het bos en naar vlierbessen en priveleges smaakt. Dus mensen: als jullie me nodig hebben, weet dan dat ik aan mijn computer bittere tranen zit te huilen omdat ik zoek naar badschuim zonder ftalaten. En dat terwijl ik niet eens weet wat ftalaten zijn".

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer