Direct naar artikelinhoud

Amerikaanse Senaat dagvaardt campagneleider Trump

Paul Manafort leidde de verkiezingscampagne van Trump.Beeld ap

De commissie Justitie van de Amerikaanse Senaat heeft Paul Manafort, campagneleider van Donald Trump tijdens de presidentsverkiezingen van vorig jaar, gedagvaard voor een openbare hoorzitting. Dit hebben meerdere Amerikaanse media gemeld.

Manafort moet volgens FoxNews morgen vragen beantwoorden, als deel van het onderzoek naar mogelijke Russische inmenging in de stembusslag en mogelijke "collusie" met de Trump-campagne.

Manafort had met de commissie onderhandeld om een openbaar verhoor te vermijden, maar die onderhandelingen mislukten. Wel is de commissie nog bereid Manafort dispensatie te geven indien hij documenten voorlegt en een verhoor aanvaardt waarvan er achteraf een transcriptie is, zeiden de Republikein Chuck Grassley en de Democrate Dianne Feinstein in een mededeling.

Meerdere commissies van het Congres onderzoeken de Rusland-zaak en spitsten zich toe op de nauwe kring rond Trump.

Meerdere commissies van het Congres onderzoeken de Rusland-zaak en spitsten zich toe op de nauwe kring rond Trump.

Zo verscheen Trump's schoonzoon Jared Kushner vandaag achter gesloten deuren voor de commissie voor de Inlichtingendiensten van het Huis van Afgevaardigden. Gisteren verhoorde eenzelfde Commissie van de Senaat de naaste adviseur van de president, zij het niet onder ede. Kushner heeft gezegd dat hij niets onregelmatigs heeft gedaan.