© BELGA

Genk walst over STVV: 3-0

KRC Genk speelt woensdag tegen KV Oostende voor het laatste Europese ticket. Genk won zaterdag de finale van Play-off 2 tegen STVV met 3-0. Het was voor blauw-wit de derde derbyzege van het seizoen. Buffel, Boëtius en Samatta zorgden voor de Genkse doelpunten.

fivr, wic

IN BEELD. Bekijk hier de leukste beelden van de Limburgse derby.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Genk

Sint-Truiden

Na een gelijkopgaande beginfase was het Genk dat na de eerste drankpauze het laken naar zich toe trok in de finale van Play-off 2. Eerst met balbezit, daarna ook met doelpunten. Thomas Buffel opende op het halfuur de score door een voorzet vanop links van Jean-Paul Boëtius met een subtiel tikje in de verste hoek te verlengen. De bezoekers uit Sint-Truiden probeerden meteen te reageren, maar het schot van Cristian Ceballos werd afgeblokt door ploegmaat Pieter Gerkens en Igor Vetokele sprong te slordig om met een wenkende kans nadat hij Jakub Brabec had afgetroeft.

Dan sprong de thuisploeg efficiënter om met zijn kans. Op slag van rust deed blauw-wit er nog eentje bij nadat Boli Bolingoli dom balverlies leed. Siebe Schrijvers had genoeg overzicht om breed te leggen voor Boëtius, de Nederlander had alle tijd om in de korte hoek binnen te prikken.

© JEFFREY GAENS

Samatta doet er nog eentje bij

Ook na rust probeerden de Truienaars met de moed der wanhoop de bakens te verzetten, maar weer werden ze koud gepakt. Ally Samatta glipte door de buitenspelval op een lukraak weggetrapte bal van Brabec en nam STVV-doelman Lucas Pirard te grazen met een heerlijke lob: 3-0, game over. Racing Genk zat in een zetel, STVV legde zich erbij neer dat hun seizoen erop zat.

Racing Genk wint zo Play-off 2 en zal het in de strijd om een Europees ticket opnemen tegen KV Oostende, dat als vierde eindigde in Play-off 1. De 65e match van het seizoen zal voor KRC alvast de laatste worden.

Aangeboden door onze partners