De Bock-Van Aelbroeck knap vijfde in Cape Pioneer

Het duo Michiel Van Aelbroeck-Robby De Bock is uiteindelijk knap vijfde geëindigd in de zesde editie van Bridge Cape Pioneer, een lastige zevendaagse crosscountrywedstrijd in Zuid-Afrika met flink wat klimwerk.

msw

Een plaats in de top drie was zeker mogelijk, maar bandenpech in de slotetappe ontnam de twee sterke avonturiers de beslist verdiende hogere klassering.

Alleen in de proloog over dik vijftien kilometer en 371 hoogtemeters eindigden Van Aelbroeck en De Bock niet bij de beste tien. Ze strandden op rang elf. In de loodzware finale van de honderd kilometer lange eerste rit (1.794 hoogtemeters) bleef het tweetal goed overeind om als zesde te finishen. De koninginnenrit naar Swartberg (86 km en liefst 2.781 hoogtemeters) leverde een vierde plek op. De Waaslanders rukten meteen ook op naar plaats vier in het algemeen klassement.

In de Rocky afdaling van etappe drie veroorzaakte een lekke band flink wat tijdverlies. De opdracht viel alles bij elkaar zwaarder uit dan verwacht. Het duo bemachtigde nog net een plaatsje in de top tien. Overvloedige regenval speelde hen 's anderendaags lelijk parten. Na 111 km (2.290 hoogtemeters) werd een zesde plaats hun deel.

Ook in de vijfde etappe eiste de regen een negatieve hoofdrol op. De afstand werd zelfs ingekort. De Bock-Van Aelbroeck bereikten in vijfde positie de top van de moeilijkste beklimming om ten slotte een podiumplaats te versieren.

Het venijn zat echter in de staart. In de afsluitende krachtmeting kreeg het duo te maken met verschillende lekke banden. In de gegeven omstandigheden was rang tien het hoogst haalbare. Gevolg: meer dan een algemene vijfde stek was niet meer mogelijk. Jammer, maar helaas...

Bij de solobikers eiste Ken Van den Bulke de tweede plaats op. Hij werkte een erg regelmatig parcours af.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus