Bouhanni sprint naar tweede zege in Vuelta

© AFP

© Eurosport

1 / 2
thumbnail:
thumbnail:

Nacer Bouhanni heeft de langste etappe van de Vuelta op zijn naam geschreven. Na 207 kilometer was de Fransman van FDJ.fr de snelste in een massasprint in de straten van Albacete. Michael Matthews werd tweede, Peter Sagan derde, John Degenkolb moest vrede nemen met een vierde plaats. Tom Boonen zat lange tijd in goede positie maar moest in de laatste hectometers zijn meerdere erkennen in de jonge garde. Enkele favorieten verloren onderweg tijd door waaiervorming, Alejandro Valverde behoudt de koppositie.

Jef Van Hoofstat

Wielrennen op Sportwereld.be

Alejandro Valverde (Movistar) behield de rode leiderstrui. De 34-jarige Spanjaard heeft 15 seconden voor op zijn Colombiaanse teamgenoot Nairo Quintana en 18 seconden op zijn landgenoot Alberto Contador. Maxime Monfort is met een twintigste plaats op 2:46 beste Belg.

Voor het eerst in deze Vuelta zakten de temperaturen onder de 30 graden. Een ideaal weertje voor de langste etappe, een overgangsetappe voor de zware bergrit zondag met aankomst in skioord Aramon Valdelinares. Het duo Elia Favelli en Javier Aramendia, die laatste al voor de derde keer in deze Vuelta, ging er bij aanvang vandoor. Hun maximale voorsprong liep op tot zeven minuten. Het sein voor Giant-Shimano en FDJ.fr om een tandje bij te steken. 40 kilometer voor de streep werden de twee leiders ingerekend door het peloton.

De felle zijwind inspireerde Omega Pharma-Quick.Step en Belkin om het peloton op waaiers te trekken. Het peloton brak in stukken, maar de favorieten lieten zich niet verrassen en zelfs Nairo Quintana werkte goed mee vooraan. Het kwam dan ook als een verrassing dan Quintana even later alsnog in een tweede groepje verzeild was, samen met ook snelle man John Degenkolb. Gelukkig voor Quintana smolten de twee groepjes, vooral onder impuls van Giant-Shimano, op vijf kilometer van de streep in Albacete opnieuw samen.

Tom Boonen had Pieter Serry en Nikolas Maes in steun voor de sprint, werd goed in positie gebracht, maar moest in de sprint zijn meerdere erkennen in een ontketende Bouhanni. Honderd meter voor de streep schudde Boonen al het hoofd en drong hij niet meer aan. Bouhanni won voor Matthews en Sagan die zich voor het eerst in deze Vuelta liet opmerken.

Voor Bouhanni was het de tweede ritzege in deze Vuelta. Zondag won hij de tweede etappe. Dit seizoen verzamelde hij elf zeges, vijf daarvan in een grote ronde. In de Giro was hij drie keer aan het feest.

Top 10:

1. Nacer Bouhanni (FDJ.fr)2. Michael Matthews (Orica)3. Peter Sagan (Cannondale)4. John Degenkolb (Giant)5. Adam Hansen (Lotto)6. Robert Wagner (Belkin)7. Kristian Sbaragli (Team MTN)8. Roberto Ferrari (Lampre)9. Tom Boonen (Omega Pharma - Quick-Step)10. Jasper Stuyven (Trek)

Bekijk hier de volledige rituitslag!

Nacer Bouhanni: ‘Dook op het juiste moment het gaatje in’

© Photo News

‘Ik dook net op het juiste moment het gaatje in’, reageerde Nacer Bouhanni (FDJ.fr) zaterdag na zijn tweede ritzege in de Vuelta. ‘Ik ben supertevreden.’

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen