Boasson Hagen zet kroon op het werk: derde rit en eindzege in Tour des Fjords

Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) heeft de slotrit in de Tour des Fjords (2.1) op zijn palmares gebracht. De Noor boekte in eigen land zijn derde ritzege op drie dagen tijd en wipt zo in extremis nog over leider Dries Van Gestel (Sport Vlaanderen-Baloise), die de openingsrit won.

Regen en veel wind in Noorwegen wat ervoor zorgde dat we een nerveuze wedstrijd kregen tussen Hinna Park en Stavanger. Nadat de vier vroege vluchters werden ingerekend, spatte het peloton onder impuls van LottoNL-Jumbo uit elkaar. Op het glooiend parcours muisde vervolgens een kleine groep er vanonder met leider Van Gestel en ook voornaamste belager Edvald Boasson Hagen die de slotrit was gestart met vijf seconden achterstand op onze landgenoot.

In het slot sprongen nog twee renners weg, maar het was de Noor die zijn sprint van ver, op 600 meter, aanzette en nog voorbij Timo Roosen (LottoNL-Jumbo) en Jeroen Meijers (Roompot-Oranje) wipte en de derde zege op rij boekte. Van Gestel werd weliswaar zesde, maar grijpt naast het eindklassement.

Voor Boasson Hagen is het zijn tweede eindzege op twee weken tijd. Vorige week won hij ook al de Ronde van Noorwegen. Hij volgt op de erelijst Alexander Kristoff op.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer