Antwerpse politie achtervolgt gestolen auto, inzittende kan ontkomen

De Lokale Politie Antwerpen heeft in de nacht van woensdag op donderdag een gestolen auto achtervolgd van de Boomsesteenweg op het Kiel tot op een bedrijventerrein in Schelle. Twee van de drie inzittenden werden gearresteerd, een derde kon ontkomen.

JaTi

Rond 3.45 uur zag een politiepatrouille een wagen met een ongeldige nummerplaat rondrijden. Toen de agenten de inzittenden wilden controleren, reed de wagen weg. Meteen werd een achtervolging gestart en kwamen er nog andere teams mee in bijstand.

De vluchtende wagen reed met hoge snelheid over de Boomsesteenweg en zo via de Krijgsbaan richting Hoboken, vervolgens richting Hemiksem, Aartselaar en Schelle waar de auto zich uiteindelijk in de Roetaerdestraat vast reed op een klein bedrijventerrein.

Verstopt in beek

Daar heeft de chauffeur nog een hek open gereden om zo weg te geraken, maar dat lukte niet. Ze reden zich helemaal vast. In de auto zaten drie personen. Twee van hen sprongen over een muurtje. Een van hen probeerde zich te verstoppen in een beek, maar kon toch opgepakt worden. Het gaat om een 28-jarige man uit Antwerpen. De tweede kon ontkomen. Wat verder op het bedrijventerrein werd nog een derde verdachte (32) uit een beek gehaald.

Zowel de politie van Antwerpen als de politie van de zone Rupel hebben nog gezocht naar de derde man, maar die kon ontkomen. De twee gevatte verdachten werden overgebracht naar het kantoor aan de Noorderlaan in Antwerpen. Hun auto bleek eerder gestolen te zijn.

Bij de achtervolging raakte een van de politievoertuigen licht beschadigd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER