Zanevska en Van Uytvanck bereiken laatste kwalificatieronde op Roland Garros

© BELGA

Maryna Zanevska (WTA 111) heeft zich donderdag geplaatst voor de derde en laatste kwalificatieronde voor Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen. Ook Alison Van Uytvanck (WTA 112) slaagde daarin.

Zanevska, het achtste reekshoofd, versloeg de Amerikaanse Kayla Day (WTA 148) in drie sets: 6-2, 1-6 en 6-4 na 1 uur en 49 minuten. Om een plaats op de hoofdtabel neemt ze het op tegen de Kroatische Petra Martic (WTA 285), die de Duitse Tamara Korpatsch (WTA 130) versloeg.

Ook Alison Van Uytvanck (WTA 112) heeft zich donderdag geplaatst voor de derde en laatste kwalificatieronde voor Roland Garros. Van Uytvanck, het negende reekshoofd, was in de tweede kwalificatieronde in twee sets te sterk voor de Amerikaanse Sofia Kenin (WTA 178). Na 1 uur en 6 minuten trok onze landgenote met 6-3 en 6-2 aan het langste eind. Om een plek op de hoofdtabel neemt Van Uytvanck het op tegen de Tsjechische Lucie Hradecka (WTA 149).

Elise Mertens (WTA 59), Yanina Wickmayer (WTA 71) en Kirsten Flipkens (WTA 89) zijn al zeker van een stek op de hoofdtabel.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen