© EPA

Galatasaray kroont zich alweer tot Turks landskampioen

In Turkije heeft Galatasaray zich voor de derde keer in vier kaar tot landskampioen gekroond. Uittredend kampioen Fenerbahçe kwam bij Istanbul BB niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Daardoor is Galatasaray met nog één speeldag te gaan niet meer in te halen en pakt het zijn 20e titel.

vtvn

Mohamed Batdal trof na rust twee keer raak voor Istanbul BB. Diego maakte tien minuten voor tijd echter de aansluitingstreffer voor Fenerbahçe en Pierre Webo prikte wat later de gelijkmaker binnen. Fenerbahçe was echter niet bij machte om de winnende treffer te forceren, waardoor het de titel op zijn buik kon schrijven.

Bij het laatste fluitsignaal stonden er nog slechts zeven spelers van Fenerbahop het veld. Mehmet Topuz, Bruno Alves, Caner Erkin en Webo kregen rood van scheidsrechter Ali Palabiyik.