© Belga

Real Madrid stuurt trainer Carlo Ancelotti de laan uit

Carlo Ancelotti is niet langer de trainer van Real Madrid. Dat bevestigde voorzitter Florentino Pérez maandag op een persconferentie. De 55-jarige Italiaan wordt op straat gezet na een seizoen waarin de "Koninklijke" geen enkele prijs pakte.

vtvn

Real werd in de Primera Divison tweede, achter aartsrivaal Barcelona, werd in de achtste finales van de Copa del Rey uitgeschakeld door Atletico Madrid en in de halve finales van de Champions League door Juventus Turijn.

Ancelotti stond twee seizoenen aan het roer bij Real. In 2013 volgde hij de Portugees José Mourinho op. Eerder was hij bij Reggiana (1995-1996), Parma (1996-1998), Juventus (1999-2001), AC Milaan (2001-2009), Chelsea (2009-2011) en Paris Saint-Germain (2011-2013) aan de slag.

Het ontslag van Ancelotti is omstreden. In 2014 leidde hij Real nog naar bekerwinst, de zege op het WK voor clubs, een tiende eindzege in de Champions League en winst in de Europese Super Cup. Fans en spelers stonden wel nog achter de toptrainer. Zo betuigde sterspeler Cristiano Ronaldo zondag nog zijn steun aan de Italiaan. 'Geweldige coach, fantastische persoon', twitterde Ronaldo. 'Ik hoop dat we volgend seizoen weer samenwerken.' Ancelotti verklaarde zelf zondag ook dat hij zijn contract, tot juni 2016, wilde uitdoen. Bovendien zou naar verluidt ook het bestuur van Real niet unaniem achter het ontslag staan.

In de vijftien jaar dat Pérez voorzitter is bij Real Madrid voerde hij al elf trainerwissels door. Zo passeerden Vicente del Bosque, Carlos Queiroz, José Antonio Camacho, Mariano Garcia Remon, Vanderlei Luxemburgo, Juan Ramon Lopez Caro, Fabio Capello, Bernd Schuster, Juande Ramos, Manuel Pellegrini en tenslotte Mourinho en Ancelotti de revue.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer