Kanaaltunnel opnieuw open na acties misnoegde zeelieden

© REUTERS

Er rijden opnieuw treinen door de Kanaaltunnel. Zowel hst-operator Eurostar als Le Shuttle, dat auto’s, bussen en vrachtwagens door de tunnel vervoert, kondigt aan dat de dienstverlening hervat.

(kld)

De Kanaaltunnel was eerder op de dag gesloten nadat werknemers van de Franse ferrymaatschappij MyFerryLink voor de tweede keer in een week tijd banden in brand hadden gestoken op de sporen. Ze protesteren tegen de verkoop van twee van de drie schepen van MyFerryLink door eigenaar Eurotunnel, de exploitant van de onderzeese tunnel.

De actievoerders vrezen voor banenverlies. De nieuwe eigenaar DFDS wil maar met 202 van de 600 werknemers van SeaFrance verder na de overname van de twee schepen. Hierdoor dreigt zowat de helft van het personeel voor de drie schepen zijn baan te verliezen.

Sinds maandag wordt ook in de haven van Calais actie gevoerd. Vorige woensdag waren tunnel en haven al eens lamgelegd. De acties kwamen maandag op gang nadat het gerecht in Boulogne-sur-Mer niet inging op de vraag van de bestuurders van SeaFrance om het bevrachtingscontract van de MyFerryLink-schepen met Eurotunnel te verlengen. Dat contract loopt woensdagavond af.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen