Baas moet vrouw 16 miljoen euro betalen na seks

© AP

Een 25-jarige Zweedse vrouw die meermaals door haar baas seksueel misbruikt werd, heeft een schadevergoeding gekregen van 18 miljoen dollar (ongeveer 16 miljoen euro).

skn

Hanna Bouveng werd door haar voormalige baas Benjamin Wey (43) in New York tot vier keer toe seksueel misbruikt. Na enkele maanden ontsloeg Wey, CEO van het machtige New Yorkse bedrijf ‘New York Global Group’ haar toen hij ontdekte dat zij een vriend had. Maar Wey bleef Bouveng zelfs na haar ontslag stalken. Volgens de advocaat van de twintiger was dit een duidelijke poging tot intimidatie: ‘waar je ook bent, wat je ook doet, ik zal je vinden en ik zal je krijgen.’ Daarnaast misbruikte Wey de naam van Bouveng door die te vermelden op een blog waar hij haar beschreef als een prostituee die hem zou afpersen.

Wey ontkent dat hij ooit seks heeft gehad met Bouveng. Hij noemde haar in de rechtbank een opportunist die ermee stoefte dat haar grootvader een miljardair was. Wey zei ook dat toen hij haar aannam ze niet eens iets van financiën afwist en dat hij haar alles had bijgebracht. Wey vertelde vervolgens dat ze haar werk niet goed deed omdat ze veel te vaak uitging en altijd moe was. Dat was volgens hem dan ook de reden voor haar ontslag. Maar de rechter hield geen rekening met de uitleg van Wey. Hij werd veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 18 miljoen dollar aan Bouveng.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen