Alison Van Uytvanck in eerste ronde tegen Amerikaanse qualifier Jessica Pegula

© Photo News

Alison Van Uytvanck (WTA 54) kent haar opponente in de eerste ronde van de US Open, het vierde en laatste grandslamtoernooi van het seizoen dat maandag in New York van start gaat.

wver

De Belgische nummer één was bij de loting van donderdag aan een kwalificatiespeelster gekoppeld en moest dus nog even wachten op de naam van haar eerste opponente. Dat werd uiteindelijk Jessica Pegula (WTA 257), tegen wie ze nooit eerder speelde. De Amerikaanse had in de kwalificaties onder meer de als eerste geplaatste Russische Margarita Gasparyan (WTA 71) uitgeschakeld. Als Van Uytvanck de tweede ronde bereikt, treedt ze daarin tegen het Servische zevende reekshoofd Ana Ivanovic (WTA 7) of tegen de Slovaakse Dominika Cibulkova (WTA 58) aan.

Naast Van Uytvanck staan met Kirsten Flipkens (WTA 89) en Yanina Wickmayer (WTA 90) nog twee landgenotes op de hoofdtabel. Flipkens, in 2013 halvefinaliste in Wimbledon, start tegen de Amerikaanse Varvara Lepchenko (WTA 44). Bij succes wacht haar wellicht een duel met het Tsjechische zesde reekshoofd Lucie Safarova (WTA 6). Wickmayer, die zich in 2009 in Flushing Meadows bij de laatste vier schaarde, moet eerst voorbij de Italiaanse veterane Francesca Schiavone (WTA 94). Daarna kan ze de Wit-Russische Victoria Azarenka (WTA 20) of de Tsjechische Lucie Hradecka (WTA 55) treffen.

An-Sophie Mestach (WTA 102), Ysaline Bonaventure (WTA 189) en Elise Mertens (WTA 197) overleefden de kwalificaties niet. Bij de mannen staan er met David Goffin (ATP 14), Steve Darcis (ATP 66) en Ruben Bemelmans (ATP 103) drie landgenoten op de hoofdtabel.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen