© archief Marin Baetens

Een weekend lang zot van Berchem Bruist

Berchem Bruist op 12 en 13 september. De leden van de winkeliersvereniging Hart van Berchem hebben de volledige organisatie op zich genomen en zullen er een topweekend van maken.

Marin Baetens

De jaarlijkse rommelmarkt, één van de top evenementen van Berchem Bruist, zal zeker doorgaan op zondag 13 september. Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor standhouders. De inschrijvingen kunnen gebeuren op 7 september in café Prior of nog dagelijks bij Suzy Wuyts in boetiek 3B.

Maar er zal veel meer te beleven zijn dit weekend. Op zaterdag zal er sport, spel en kinderanimatie zijn (met springkastelen) in de Statiestraat. Er komen foodtrucks staan in de Victor Jacobslei en onder meer kramen en livemuziek in de Driekoningenstraat en de Statiestraat. De dag zal afgesloten worden met het Berchem Bal tussen 17u en 21u op het Frans Van Hombeeckplein.

Op zondag zal er een pianomarathon doorgaan van 9u tot 21u op het Frans Van Hombeeckplein. Heel de dag volgen verschillende pianisten elkaar op. In de vroege uurtjes start de catering al met een ontbijtformule en later zijn er halal pita's te krijgen. De Pleasure Purple Bank zal zorgen voor de afsluiter. Er worden ook verrassingswandelingen door oud-Berchem voorzien.

Ook de Bollekesloop zal door de straten passeren tussen 13u en 17u.

De opbrengsten van deze evenementen gaan naar "De Grijze Kat" . De straatjongensclub De Grijze Kat werd opgericht door pater Jan Guijle in de kelders van het klooster in Hopland. In 1945 was de opvang van kansarme jongeren broodnodig maar 70 jaar later is er nog niet veel veranderd en de werking van De Grijze Kat blijft meer dan noodzakelijk.

Praktisch: Suzy Wuyts: suzywuyts@skynet.be 03/218.72.17 ( rommelmarkt)

facebook.com/berchembruist voor de verrassingswandeling

Algemeen: hartvanberchem@telenet.be Gsm 0496.222.448

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER