Twee lichtgewonden bij brand in Wilrijk

Een korte, maar hevige brand heeft zaterdag een appartement vernield aan de Prins Boudewijnlaan in Wilrijk bij Antwerpen. Een vrouw en haar dochter raakten lichtgewond door rookintoxicatie, meldt de lokale politie van Antwerpen.

Het vuur brak rond 13.15 uur uit in de berging van een appartement op de eerste verdieping, waar een gezin met vijf kinderen woont. Enkel de moeder was thuis met vier kinderen. Ze hadden allemaal rook ingeademd en werden voor controle naar het Middelheimziekenhuis gebracht.

Daar bleek dat enkel de 46-jarige moeder en haar dochter van 20 lichtgewond werden door rookintoxicatie. Zij waren beneden toen de brand uitbrak en liepen naar boven om de twee zoontjes van 6, die in bad zaten, in veiligheid te brengen.

De exacte oorzaak van de brand wordt nog onderzocht, maar volgens de brandweer is er geen reden om kwaad opzet te vermoeden. De eerste verdieping werd zwaar gehavend door roet-, rook- en waterschade en werd onbewoonbaar verklaard. Het appartement op de tweede verdieping liep enkel rookschade op.

 

Meest gelezen