Overladen bestelwagen met bederfelijke voeding in beslag genomen

© Politie MeWi

De lokale politie heeft vrijdagnamiddag in Mechelen een lichte vrachtwagen van een groothandel in beslag genomen. Het voertuig was overladen en zat vol bederfelijke voedingswaren die niet werden gekoeld. Ze waren bestemd voor horecazaken in de regio Leuven.

Sven Van Haezendonck

De bestelwagen trok de aandacht van de verkeerspolitie. De achteras van het voertuig zakte door, waarbij het voertuig over de rijbaan slingerde. De inspecteurs hadden een sterk vermoeden dat het overladen was. “Bovendien functioneerden de stoplichten niet en had één van de banden geen profiel meer. Het voertuig was niet geldig gekeurd en werd daarom tijdelijk geïmmobiliseerd”, zegt woordvoerder Dirk van de Sande van de lokale politie Mechelen-Willebroek.

Na weging met een mobiel toestel stelde de politie vast dat het voertuig 40 procent overladen is, wat de eigenaar een boete van 1500 euro oplevert. Toen de agenten de laadruimte controleerden, bleek dat etenswaren werden vervoerd zonder enige koeling. “Het ging voornamelijk over kaas, yoghurt en diepvriesvlees”, stelt Van de Sande.

Uit een controle van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) bleek dat de waren werden vervoerd bij een temperatuur van 16 graden. De groothandelaar was ermee op weg naar verschillende restaurants in de regio Leuven. Een proces-verbaal van het FAVV werd overgemaakt aan het parket. De etenswaren werden in beslag genomen om vernietigd te worden. De overtreder moet daar de kosten voor dragen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen