© Photo News

UEFA start onderzoek naar wangedrag van Schotse en Poolse fans

De UEFA opent een onderzoek naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Schotland en Polen (2-2) in groep D van donderdag. Dat meldde de Europese voetbalbond vrijdag. De tuchtcommissie van de UEFA buigt zich op 22 oktober over de zaak.

De Schotse voetbalbond (SFA) wordt aangeklaagd omdat het Hampden Park in Glasgow niet voldeed aan de veiligheidsvooorschriften, wat volgens de Europese bond een gebrekkige organisatie bewijst. De UEFA vervolgt hen bovendien omdat supporters van de thuisploeg de trappen blokkeerden en het veld betraden. De Poolse tegenhanger van de SFA moet een straf vrezen omdat supporters vuurwerk afstaken in de tribunes. Bovendien gooiden de bezoekende supporters voorwerpen op het terrein en maakten ze amok met de stewards. De Schotse politie pakte meer dan twintig supporters op.

Diep in de blessuretijd maakte de Poolse spits Robert Lewandowski zijn tweede doelpunt van de avond, goed voor de gelijkmaker. Voor Schotland betekende de puntendeling de uitschakeling voor de kwalificatie voor het EK van Frankrijk in 2016. Polen en Ierland, beide 18 punten in groep D, strijden zondag in een rechtstreeks duel voor het laatste EK-ticket in de poule. Wereldkampioen Duitsland leidt met een punt meer en is evenmin al zeker van de kwalificatie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER EK 2016 Frankrijk