© vrs

© vrs

© vrs

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Truienaar krijgt parkeerboete van De Lijn ondanks toelating van politie

Jan Smeets uit Sint-Truiden is niet te spreken over een boete die hij kreeg van een controleur van De Lijn in Leuven. Jan betaalde 160 euro bij de politie om de parkeerplaatsen voor drie huisnummers te reserveren. Uiteindelijk moest hij ook nog een boete van 107 euro betalen.

vrs

“Een aannemer ging nieuwe vensters in mijn pand steken”, zegt Jan Smeets. “Om de bestelwagens te parkeren, kreeg ik toelating van de politie om die parkeerplaatsen in te nemen”, zegt hij. “Ik ging zondag kijken of de bordjes werden geplaatst. Alles was in orde, de plaatsen waren gereserveerd en voorzien van signalisatie. Ik parkeerde mijn bestelwagen op een van de drie plaatsen.” Maar toen stopte een controleur van vervoersmaatschappij De Lijn. “Hij vertelde me dat ik op een bushalte geparkeerd stond. Hij schreef een boete van 107 euro uit”, zegt Smeets. “De politie heeft me dus een parkeerplaats aangerekend waar ik eigenlijk niet mag parkeren. In totaal moet ik dus nu 267 euro betalen. Ik wil dat iemand wat water bij de wijn doet, want dit lijkt me toch helemaal van de pot gerukt.”

De controleur wist Jan wel te vertellen dat hij de uitgeschreven boete nog schriftelijk kan betwisten. “En dat is ook zo”, zegt Sara-Jane Deputter, woordvoerder van De Lijn. “We gaan die zaak na de schriftelijke betwisting samen met de politie bekijken. Als blijkt dat er een foute inschatting werd gemaakt, kan de boete vervallen.” De boete gewoonweg niet betalen zou alvast geen goede optie zijn, de controleurs van De Lijn zijn beëdigd en een onbetaalde boete wordt uiteindelijk langs rechtswege geïnd, net zoals bij een boete die door de politie werd uitgeschreven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer