© Kristof Van Rompaey

© Kristof Van Rompaey

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

“Té veel ouders van zwaar zieke kinderen geraken in geldnood”

Ons Steentje, de vzw die het opneemt voor ouders van zwaar zieke kinderen, was zondag sterk vertegenwoordigd tijdens de Putse Kerstmarkt, waar ze een kerststalletje open hielden ten voordele van hun deelname aan Music for Life. Om het goede doel nog extra in de kijker te plaatsen, werd ook een speciaal nummer gecomponeerd.

KVRO, EVB

Tristan (3,5), het zoontje van Pieter Van Reeth (30) uit Koningshooikt, werd ongeveer tweeënhalf jaar geleden getroffen door kanker. Tal van dure behandelingen later maken dat Tristan nu kankervrij is. Maar Van Reeth ondervond van kortbij waarin het beleid volgens hem faalt voor ouders met een zwaar ziek kind. Daarom zette hij zelf de schouders onder de vzw Ons Steentje. “We willen een vangnet creeëren voor ouders die zulk verdict opeens moeten verwerken”, legt de bezieler uit. “Naast onze eigen initiatieven, willen we ook een belangrijke doorverwijsfuntie invullen, waarmee we ouders op de juiste weg willen helpen.”

Van Reeth vindt bovendien dat mensen met een zwaar ziek kind de kans moeten krijgen om alle aandacht te schenken aan hun zoon of dochter. “Maar daarvoor ontbreekt het vaak aan financiële draagkracht. Ouders moeten dikwijls toch blijven werken”, gaat hij verder. “Bovendien kost een ziek kind nu eenmaal veel, waardoor té veel ouders in geldnood geraken.”

Intussen maakte de vzw ook een nummer dat te koop wordt aangeboden op iTunes voor één euro. 'Wij dragen ons steentje bij' werd speciaal geschreven en gezongen door Jan Kerckhofs, Eva Blom en Lotte Marnef. De clip werd opgenomen in de Sint Hubertusschool in Niel.

Lees het hele verhaal maandag in Gazet van Antwerpen - Editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER