Huisartsenkring trekt aan alarmbel over toenemend vliegtuiglawaai boven Noordrand

© BELGA

Huisartsenkring Harno, die zo’n 130 huisartsen groepeert uit een tiental gemeenten in de Brusselse Noordrand, trekt aan de alarmbel in verband met het toenemend vliegtuiglawaai boven de regio. Volgens Harno worden de huisartsen de laatste maanden in hun praktijk steeds vaker geconfronteerd met gezondheidsklachten in dit verband.

gjs

'De klachten variëren van slaaptekort, tot stress bij slapen en onvoldoende slaapkwaliteit wat op termijn resulteert in cardiovasculaire klachten en hart- en vaatziekten', aldus Harno-woordvoerder Wilfried Geeraerts dinsdagavond in een gesprek met Ring-TV. Volgens Geeraerts moet er bij beslissingen over de spreiding van vluchten meer gekeken worden naar de gevolgen voor de volksgezondheid.

In de Noordrand heerst grote ongerustheid over de gevolgen die de federale regering gaat geven aan het arrest dat een Brussels rechter vorige maand volgde en die deze overheid op straf van een forse dwangsom drie maanden de tijd gaf om twee vliegroutes boven Brussel te schrappen. Volgens Geeraerts moeten vliegroutes zoveel mogelijk billijk gespreid worden, rekening houdend met het aantal inwoners. 'De Noordrand is zeker geen weinig bevolkte regio', aldus de arts, onder meer verwijzend naar de bevolkingsexplosie in dit gebied.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen