Direct naar artikelinhoud

Rusland leeft met kopzorgen toe naar duel met België

De Russische bondscoach Stanislav Cherchesov.

De Russische bondscoach Stanislav Cherchesov staat meer dan een jaar voor de start van het WK al onder druk omdat de resultaten in de oefenwedstrijden tegenvallen.

Dinsdagavond komt dan ook nog met België de nummer vijf op de wereldranglijst op bezoek, en dat terwijl de Russen met een 60ste stek een dieptepunt bereikt hebben. De Rode Duivels zijn echter op halve sterkte naar Sochi afgezakt. "We hebben vernomen dat België zoveel geblesseerden heeft en daarom hebben we ook al wat anders getraind", vertelde Cherchesov vandaag. "We hebben veel informatie over de tegenstander en dat zullen we zeker gebruiken. Het belangrijkste is ons eigen spel te spelen."

Het probleem in de 3-5-2 van Rusland situeert zich vooral achterin, waar er met onder meer aanvoerder Vasili Berezutski enkele sterkhouders afgehaakt zijn. Hun vervangers zijn nog niet op elkaar ingespeeld en dat vertaalt zich in slechte resultaten. Op het middenveld kan Cherchesov tegen België alvast opnieuw rekenen op Alan Dzagoev, die tegen Ivoorkust nog geblesseerd moest toekijken. De sterkhouder van CSKA Moskou denkt niet dat België door de afwezigheden veel zwakker voor de dag zal komen. "Ik ben er zeker van dat de Belgen die vele blessures wel kunnen opvangen. Er zit enorm veel kwaliteit in hun selectie."