Boom valt op dak in Diepenbeek

De hevige rukwinden lieten donderdagnamiddag een 15 meter hoge berkenboom ontwortelen in Diepenbeek. Het gevaarte viel met een slag op de voorzijde van een woonhuis op de Grendelbaan, op de grens tussen Bilzen en Diepenbeek. Hierbij werd het dak op twee plaatsen beschadigd.

oge

Volgens buurtbewoners waren er op dat moment windvlagen in de buurt van ruim 105 km/u. Windstoten die op de Grendelbaan een boom liet ontwortelen. “Ik was achter het huis aan het werk in het tuinhuis, toen de wind plots enorm begon aan te trekken. De hoge berk die naast de beek stond begon gevaarlijk op en neer te zwieren. Ik was net aan het kijken van achter het huis toen plots met een ruk het gevaarte door de wind werd geveld en op het dak van het huis sloeg.

De auto stond net voor de deur geparkeerd, maar gelukkig bleef de boom balanceren op het dak zodat op enkele twijgen na de auto niet werd geraakt. De auto hebben we kunnen verplaatsen.”, aldus Remy (70). De brandweer van de zone Oost-Limburg kwam ter plaatse en zaagde de boom in stukken. j

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer