Concertvereniging Pro Musica krijgt tweede leven

In het museum Huis van Oscar is de heropstart van Pro Musica Lier bekendgemaakt.

Chris Van Rompaey

"We spreken van een heropstart, omdat er eerder ook al een vzw Pro Musica Lier bestond. Toen die in 2006 werd ontbonden, viel het doek over een concertvereniging die onder de bezielende leiding van wijlen André Sprimont gedurende 48 jaar een schitterende reeks klassieke concerten van hoge kwaliteit aan de Lierse muziekliefhebber heeft geboden", zegt voorzitter Herman De Voeght.

"Het wegvallen van deze concertreeksen heeft een onmiskenbare leemte in onze stad gelaten. Vier mensen met een hartstochtelijke liefde voor muziek kwamen daarom met de idee om weer aan te knopen met de traditie van kwaliteitsvolle concerten in Lier. Het gaat om dirigent Rik Ghesquière, professioneel muzikant Bart Rodyns en concertorganisators Inge Willekens en Willy Goossens. Ze klopten bij mij aan met de vraag voorzitter te willen worden."

"We plannen alvast drie aperitiefconcerten en twee avondconcerten", gaat secretaris Inge Willekens verder. "De officiële start van Pro Musica Lier heeft plaats op zaterdag 30 augustus om 20.15 in CC Vredeberg. Het Lierse barokensemble Euterpe Baroque Consort brengt een concert met uitsluitend achttiende-eeuwse Venetiaanse muziek. Gastheer is Bert Kruismans."

Tickets voor de concerten kosten vijftien euro. Leden van Pro Musica Lier betalen twaalf euro per concert. Voor jongeren tot 21 jaar bedraagt de toegang acht euro. Voor de combinatie van een aperitiefconcert en een lunch betaalt u vijftig euro.

Info: 0477.575.395, info@promusicalier.be

Chris VAN ROMPAEY

Foto CVR: Vier van de vijf initiatiefnemers: Rik Ghesquière, Herman De Voeght, Inge Willekens en Willy Goossens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER