© Chris Nelis

Fietsster (81) bezwijkt twee dagen na aanrijding bus

De 81-jarige Maria De Haes, die vorige dinsdag in de Hoogstraat in Genk-Centrum met haar fiets onder een bus van De Lijn terecht kwam, is gisteren aan haar verwondingen overleden. Over de juiste omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijkheden. Getuigen die het zagen gebeuren melden zich best bij de politie van de zone Carma.

cn

Het ongeval gebeurde in de bocht van de Hoogstraat ter hoogte van de notarisassociatie. De vrouw liep daarbij zware verwondingen op en werd in kritieke toestand overgebracht naar campus Sint Jan van het Ziekenhuis Oost Limburg (ZOL). Daar is ze donderdag aan haar verwondingen bezweken. De bestuurder van de bus van De Lijn was aangedaan door de gebeurtenis. “Hij wordt van het overlijden op de hoogte gebracht”, zegt Sonja Loos van De Lijn. “Chauffeurs die met zulke ongevallen geconfronteerd worden kunnen altijd bijstand krijgen als ze dat willen. We stellen het altijd voor, maar het is aan de bestuurder om er al dan niet op in te gaan.”

Het ziekenhuis heeft de politie inmiddels op de hoogte gebracht van het overlijden. Die voert verder onderzoek uit naar de juiste omstandigheden waarin het is kunnen gebeuren. Als er nog getuigen zijn die het allemaal zagen kunnen die zich melden bij de politie van de zone Carma.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer