© JEFFREY GAENS

© JEFFREY GAENS

© Photo News

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Mboyo samen met Mujangi Bia naar Zwitserland, Ojo richting Leuven

Racing Genk laat nog twee spelers vertrekken. OH Leuven neemt Kim Ojo voor één seizoen over, met optie op nog een extra jaar. Ook Ilombe Mboyo verlaat de club. Hij trekt samen met Geoffrey Mujangi Bia (Standard Luik) naar de Zwitserse eersteklasser FC Sion.

FiVr/MG/Belga

Mboyo speelde sinds 2013 in Genk. De Limburgers hadden hem toen voor ruim 4 miljoen euro overgekocht van AA Gent. Maar in Genk lukte het de spits nooit om succesvol te worden. Tussen verschillende blessures en disciplinaire problemen door speelde hij 49 wedstrijden voor de Limburgers, waarin hij 13 keer scoorde. Dat hij de Cristal Arena zou verlaten, zat er al langer aan te komen. Maar het heeft uiteindelijk dus nog tot de laatste dag van de transferperiode geduurd vooraleer het ‘enfant terrible’ van blauw-wit een nieuwe club kon vinden.

Mujangi Bia van Standard Luik trekt eveneens naar de Zwitserse bekerwinnaar. Bij de Rouches had de flankaanvaller zich in de voorbereiding onmogelijk gemaakt na verschillende aanvaringen met de intussen ontslagen coach Muslin. Nochtans heeft Mujangi Bia een bijzonder sterk seizoen achter de rug. Hij speelde maar liefst 44 wedstrijden voor Standard, waarin hij 14 keer scoorde. Mboyo en Mujangi Bia tekenden een driejarig contract bij FC Sion, dat in de groepsfase van de Europa League Liverpool, Bordeaux en Rubin Kazan treft.

Ojo kwam in januari 2013 samen met Kara Mbodji aanspoelen uit Noorwegen. De Nigeriaan speelde er bij Nybergsund (2008-2010) en SK Brann (2010-2012). Bij beide ploegen haalde hij een gemiddelde van bijna één goal om de twee wedstrijden. In Limburg kon Ojo die statistieken nooit waarmaken. Hij kwam tot 19 wedstrijden, waarin hij slechts twee keer het doel kon vinden. Vorig seizoen werd Ojo uitgeleend aan het Hongaarse Ujpest, maar ook daar kon hij zich niet helemaal doorzetten.

Bij OH Leuven moet Ojo de geblesseerde Jovan Kostovski doen vergeten. Die was het seizoen sterk begonnen met drie goals in vijf wedstrijden, maar viel uit in de partij tegen KV Mechelen. Een zware schouderblessure zal hem tot na nieuwjaar naast het veld houden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners